Håll i pengarna i poker

Om du inte redan gjort det så kommer du säkerligen snart att göra din första insättning på en av de större pokersidorna. Det är helt rätt, poker skall spelas om pengar för att den riktiga spänningen skall infinna sig. En lagom första insättning är typiskt 200 kr vilket ger en bra grund att spela för.

Se till att kolla av så att du använder en kod för att få lite extra pengar. Efter insättningen har du då cirka €20 att spela för. Detta kallas ofta bankrulle i pokersammanhang, dvs de pengarna du avsatt för att spela poker. Många letar efter nya casinon just för att kunna få nya bonusar ofta.

Spela poker

Att välja rätt bord

Med dessa €20 i handen ger du dig då ut på jag för ett bra bord att spela vid. På sidan finns alternativ ifrån insatser på några få ören till flera hundra dollar. Även om det kan verka lockande att ta ett bord med chansen att vinna mycket pengar finns det flera anledningar att välja ett bord med mindre insats:

Du måste ha råd att förlora. Även om du spelar perfekt och kommer bli en vinnare i långa loppet kommer turen göra att att du har tunga perioder där turen går emot dig. Då vill det till att ha råd att förlora några kvällar i rad och ändå ha pengar kvar att spela upp sig med när turen vänder.

Du måste våga vinna. Du måste kunna gå in på ett bord med max insats och ändå känna att du kan gå all in utan att tveka om läget kommer. Att gå all in är aldrig säker vinst men man måste våga göra det om man har oddsen på sin sida. Om du spelar på bord där din inte har råd att göra detta kommer det vara svårt för dig att tjäna pengar.

Spela mot spelare i samma fas som du. Om du som nybörjare gå in på ett bord med hög insats kommer där finnas spelare med stor kunskap och rutin som med stor sannolikhet kommer göra pokerlivet surt för dig. Om du börjar längre ner kommer du möta spelare som är sämre eller lika bra som dig och därför har du en bra chans att jobba dig upp till mer pengar.

Så vad är då rätt bord för dig och dina 20€? Man brukar säga att man skall ha 10-20 gånger maximalt inköp. De lägsta borden är ofta €0,01/0,02 och dom har en maximalt inköp på €2. Så det är alltså här ni skall starta.

Att gå upp till nästa nivå.

När du lyckats spela upp din bankrulle till 20 gånger maximalt inköp på nästa nivå, först då går du upp en nivå. Detta kan låta som tidsödande men är du nybörjare kommer du få ihop mycket rutin som kommer att spara dig mycket pengar när du kommer upp på borden med lite högre insats. Du kommer många gånger även på nästa nivå spela mot spelare som har färre speltimmar och rutin än dig vilket ger dig ett viktigt övertag.