När man behöver ett extra tillskott

Extra tillskott i kassan

Ibland kan man i livet behöva ett extra tillskott av pengar av olika anledningar. Då kan man ta hjälp av en lånexpert som hjälper en att hitta de bästa lånen. Man kan inte vara expert på allt och då är det bra att kunna ta hjälp av andra.

Har man flera olika lån kan det också löna sig att samla dessa i ett gemensamt lån och på så sätt få ner avgifter och räntor.

Att låna pengar kan vara nödvändigt och det är också något som de allra flesta människor någon gång under sin livstid gör. Faktum är dock att vi svenskar i dagsläget är mer skuldsatta än någonsin, och väldigt många varje månad lägger dyra pengar på att betala räntor och andra kostsamma avgifter till bankerna. Det finns dock några enkla knep för den som utan större ansträngning vill sänka sina lånekostnader och spara tusentals kronor varje år.

Baka ihop dina dyra lån till ett större och billigare

Många privatpersoner sitter idag på flera mindre privatlån. Vanliga anledningar till att man tar flera olika små lån brukar vara för att köpa bil, för att köpa båt eller helt enkelt för att få loss pengar till en resa. För personer som har många smålån kan vägen till mer pengar i plånboken vara att ta ett enda stort lån för att på så sätt kunna betala tillbaka de andra mindre lånen.

Det brukar alltid vara billigare att låna stora summor än små eftersom räntorna för stora lån brukar vara lägre. För de personer som äger sina egna boenden kan bostaden vara en guldgruva. Genom att öka belåningen på bostaden kan man ofta få loss väldigt mycket pengar som man sedan kan använda för att betala av de dyra lånen. Bostadslån har nämligen i stort sett alltid väldigt låga räntor jämfört med privatlån/konsumtionslån.

Den genomsnittliga svensken kan aldrig betala av sitt bolån

Riksbanken har räknat ut att den genomsnittliga återbetalningstiden för bolån i Sverige är över 100 år. Det betyder alltså att väldigt många aldrig kommer kunna betala tillbaka sina lån. Trots att det med denna statistik i handen kan kännas onödigt och motigt att amortera på sitt bostadslån så kan det ändå vara nödvändigt för den som vill bo kvar i sitt hus eller i sin lägenhet även efter pensionen.

Annika Creutzer som jobbar som privatekonomisk expert säger att en bra tumregel brukar vara att se till att få ner lånen så att de motsvarar boendets halva värde när man går i pension. Då har man råd att bo kvar, trots att man kanske bara har 60 % av den inkomst man hade då man arbetade.