Monday Funday!!!

Jag gillar måndagar! Vårt företag är stängt på måndagar, jag är ofta där litegrann ändå bara för att jobba undan lite papper och montera lite bilder. Men jag äger ändå min tid, och gör precis vad som passar.
Jag har en lång lista med " Att göra-saker". Ni vet sådana där lite jobbiga saker att ta tag i. Men idag har jag fått en hel del av de sakerna gjorda, inte alla naturligtvis, har en del kvar tills i morgon ;) Men det jag tog tag i- känns väldigt bra att ha gjort!
Behöver boka tid för att spola min Porth-a-cut tex. Den ska spolas en gång i halvåret. Jag har ringt min kontaktsjuksköterska några gånger, men bara alldeles för sent på dagarna. I morgon ska jag försöka komma ihåg att börja dagen med det. En annan sån där lite jobbig sak som inte blivit av än, är att kontakta försäkringsbolaget och boka tid för bilen som blev repad för en månad sedan. Det får också bli i morgon!
Har som sagt hunnit många av sakerna på min lista, och just nu focuserar jag mer på det jag hann än det jag inte hann och det känns bra inombords.
 
Ett besök på gymmet blev det också på eftermiddagen. Känner mig väldigt nöjd med dagens träning, har ökat samtliga vikter och maxat överallt. Är ju starkare än jag trott och har nog bara kört på som jag alltid gjort. Härligt trött i kroppen nu efteråt.
Paolo Robertos peppande ord i morse: Varje morgon har du två val: aningen ligga kvar i sängen och fortsätta drömma eller kliva upp ur sängen och förverkliga din dröm!
Nu tränar inte jag tidigt på mornarna, har tid till att både drömma i sängen och förverkliga min dröm- men poängen är bra. Valet är mitt! Gillar att få Paolos peppande ord i min telefon varje dag!
 
Patrik fortfarande sjuk. En riktig förkylning han åkte på. Jag har gjort god middag åt oss ( lax med pesto och grönsaker) och pysslar om honom allt jag kan. Det måste vända snart!

Fuck cancer and run

Min kollega och vän nere i Göteborg är med och arrangerar ett stort och viktigt motions-lopp för att samla in pengar och göra skillnad. De har jobbat tok-mycket för att göra ett professionellt och bra arrangemang- Årets viktigaste lopp!  1 mil nere i Göteborg den 20:e september, jag hoppas vi kan vara med. FUCK CANCER AND RUN- namnet säger ju allt!
Läs mer här: http://fcancerandrun.com/
 
Patrik mår fortfarande inte bra. Det är som att förkylningen fått ny kraft och börjat om. Vi har tagit det mycket lugnt hemma och bara kurerat och slappat. En lunch på IKEA med mamma och pappa blev dagens utflykt. Jag hade sådan tränings-lust på eftermiddagen sedan, kände att jag ville komma ut i solen en stund. Det  blev joggingskor på och jag motionerade nere i stadsparken. Intervall- träning, kändes som en bra kontrast till gårdagens längre runda.
Nu blir det sängen och massor av sömn- sovmorgon imorgon och hoppas att det hjälper, att mannen är piggare i morgon!

Högsta vinsten

Idag utmanade jag mig själv! Har känt mig starkare än på mycket länge och kände att det var dags att prova på att springa milen. Det var länge sedan jag orkade den distansen.
Vårens första dag, sol och värme i luften- en perfekt dag för att spränga sina gränser. Är otroligt trött i kroppen nu efteråt, men lycklig- JAG KAN, högsta vinsten! Känns lite som att ta tillbaka makten och själv bestämma vad jag ska orka och kunna. Kommer att lyfta hela träningstaktiken nu, och maxa träningen med tyngre vikter och fler löpar-pass. Nu är det jag som bestämmer! Jag vill ha en stark kropp som kan ta mig genom ett aktivt liv, och även hjälpa mig att klara motgångar och eventuella sjukdomar även i framtiden.
Jag har skrivit om det tidigare och jag gör det igen, året som gick var en parantes. Hade jag fått välja hade jag såklart klarat mig utan dessa erfarenheter. Men man får inte alltid välja, och nu blev det som det blev. Men det blev inte ett dåligt år. Allt var naturligtvis väldigt skrämmande och otäckt efter beskedet och när alla behandlingar låg framför mig. Men när jag tittar i backspegeln fungerade allt mycket bättre än jag hade väntat mig. Jag har kunnat jobba, träna, träffa vänner och familj, rest och levt nästan som vanligt. Framförallt har jag fått kontakt med så många starka, härliga kvinnor som jag idag är jätteglad över att ha i mitt liv. De har inspirerat mig och peppat- och gör fortfarande.
Nu är det full fart framåt! Jag mår bra, känner mig stark och full av energi. Jag har bestämt mig för att inte nojja för mycket, jag ska leva som frisk och förutsätta att jag är det. Kommer det dåliga besked i framtiden, får jag ta det då- vill inte lägga massor av energi på sånt nu. Sen kommer jag säkert att falla igenom ibland ändå, det hör lite till- men då får jag ändå påminna mig själv- det negativa, och det som ännu inte hänt får inte ta över!
Förra året var inte självvalt, därför känns det så otroligt befriande att ha makten att göra alla sina val själv nu!
 
Nu vill jag skicka lite extra kraft och tankar till lite nya kontakter. Kvinnor som i veckan fått sina första cytostatika-behandlingar. Första gången, innan man vet hur sin kropp reagerar är så speciellt.
Kram till er tjejer, tänker på er!
 
Patrik har fått bakslag i sin förskylning. Vi har nu hyrt massor av filmer och tar en lugn eftermiddag och kväll hemma. Smoothies, te och god mat- här kurerar vi allt vad det går.