15-års kalas

Våran fina Emma ( min syster-dotter) har precis fyllt 15 år och ikväll blev det middag och kalas med familj och släkt. Lyxigt att bli bjudna på middag efter jobbet och roligt att träffa alla.
 
                                  Våran 15-åring!
                               Samma donna för några år sedan.
 
Som alltid är fredags-känslan något alldeles speciellt. Helgen ligger framför oss, och vi har den sådär lagom inbokad. Kräftskiva i morgon och lägenhetsvisning på söndag. Lite städning och fix kommer vi behöva lägga tid på. men det blir ganska lugnt.
 

Torsdag

Nu är skol- och förskole-säsongen igång på riktigt. Så roligt att vara ute på avdelningarna och träffa alla barn igen.
För ett år sedan var jag väldigt nyopererad, och kunde lite sådär i smyg starta upp säsongens fotograferingar. Min läkare tyckte inte jag skulle börja jobba sådär på en gång efter operationen- men jag kände mig både tvungen och det hade ju varit mitt stora mål hela året- det jag hade kämpat mot. För ett år sedan hade jag väldigt mycket värk i kroppen, jag var väldigt sliten och trött.
Året har gått väldigt fort, men allt är väldigt annorlunda nu ett år senare. Känslan i min kropp är en helt annan, jag känner mig otroligt stark- förmodligen starkare än jag någonsin varit.
Känns väldigt bra att vara igång med min förskole-säsong- med en annan kraft och energi än förra året. Det blir så tydligt och mätbart när man återblickar.
 
Just nu krockar det lite med alla roliga träningsformer jag håller på med. Den är Fit-camp träningen vi är med i den här månaden är super-rolig (men jobbig). Men det är väldigt glad och rolig stämning, och vi är ett gäng som tränar ihop, ett jätteroligt sätt att träffas. Jag vill inte missa de här tillfällena. Sen vill jag inte missa mina vanliga cirkel-fys pass heller. Men då blir det dubbel-träningar ibland. Idag blev det en sådan dag. Cirkel-fys på lunchen och Fit-camp på kvällen. Det går bra, men det gäller att vara väldigt noga med maten en sådan här dag.
Stämningsfullt med Fit-camp i sol-regn under regnbågen. Lite blött kanske, men vi hade roligt och tänkte inte så mycket på det.
Charlotte och Maria
Avslutar med att bjuda på en bild på mig med mitt krulliga hår, när det bara har självtorkat. Jag plattar ju alltid annars. Blir så stort och ostyrigt annars. 
 
 

Säsong-start

Har ikväll testat och packat ihop fotoutrustningen- imorgon startar den intensivaste tiden på året. Under månaderna som kommer ska jag besöka förskolor och fotografera tusentals barn. Känns roligt att få gå i gång i morgon, och lag är taggad och laddad för det här.
Jag avslutade dagen med 5 km rundan på Björnön. En bra uppladdning för säsong-start men också ett bra avslut på en jobbardag. Skönt att komma ut efter en inne-dag. Jag behöver få några rundor i benen innan vi ska springa Lidingö-loppet. Jag har ju mest satsat på styrka, bra att få lite flås också ;)
Vi är super-trötta här hemma nu och ska slänga oss i säng. Inte ofta vi kommer i säng såhär tidigt- är ju mer åt nattuggle-hållet. Patrik är lite små-förskyld så sömnen är viktig nu. För mig med som vill hålla mig frisk och bygga på immunförsvaret. Jag känner mig stark, men blir ju extra utsatt under de här förskole-månaderna + att jag sover bredvid en sjukling ;)