NU!

Lyssnade på en intervju med Marie Fredriksson i morse på TV, där det också spelades låtar från hennes nya album. Låtarna är en hyllning till livet och kärleken efter hennes sjukdom. Jag har fortsatt att lyssna på låtarna under dagen- helt underbara! De gick på ett sätt rakt in i hjärtat med hela känsloregistret. Letade lite på nätet och såg att Marie ska göra en turné i vår med sina nya låtar, och nu har jag bokat in mig och Patrik på en konsert i Stockholm i vår.
Ikväll har vi ätit middag på vår favorit-restaurang- Limone. Lyxigt och gott! Men vi har också fått tid till att mysa hemma i soffan. Härligt med lördag! Julbelysningen på plats och massor av ljus i hela lägenheten. Så mysigt!

Har köpt nyponpulver i tablettform idag. Många av tjejerna i diskussionsgruppen på nätet har tipsat om nyponpulver. Det ska minska ledvärk, en av biverkningarna med Tamoxifen. Jag startar direkt med det också, kanske kan mota bort sådan värk lite förebyggande. Köpte Aloe vera-salva också till mina brända partier efter strålningen. Fortfarande svullet och huden är ganska öm.
 
Sen var jag in på Salong Unik idag och vi kom överens om att vänta med mina hårförlängningar några månader. Hade tänkt till jul, men vill ju såklart att det ska bli bra också. Nu siktar vi på mars-april, efter möss och skid-säsongen. Det blir bra med lite längd i håret till våren. Ganska precis ett år efter att jag tappade mitt egna.

Fredag 29 november

I morse åkte jag till studion riktigt tidigt. Vi hade drop-in för förskolebarn idag och jag vile vara på plats och förbereda lite. Det blev frukost vid jobb-datorn med julmusik och julstämningen blev total tillsammans med gårdagens julskyltning. Sen har vi spelat julmusiken hela dagen- känns mysigt! En annorlunda och rolig dag på jobbet med förskole-kunderna som kom under hela dagen.
 
Efter jobbet följde jag med Anki och Magnus på invigning av nya Saluhallen Slakteriet. Riktigt fin miljö, och allt kändes väldigt genuint och genomtänkt. Känns väldigt aktuellt och rätt med närproducerat som har ett annat helhets-tänk. Jag förbeställde vår julskinka där för hämtning den 23:e december.
 
Nu ska det bli mysigt med helg!
 

Bil, läkarbesök och skyltning

Dagens bästa: Hämtat min nya bil, som jag känner mig otroligt nöjd med. Den är ju väldigt lik min gamla bil, men med några vassare uppdateringar. Gillar att kunna höra Spotify från min telefon i bilens högtalare och även handsfree till telefonen. Jag pratar mycket i telefonen när jag kör bil, och det känns bra att i fortsättningen slippa hålla i den.
Hade ett läkarbesök på gyn inbokat idag. Har känt av mina äggledare/äggstockar på ett nytt sätt och kände att jag ville kolla upp det. För ett år sedan hade jag aldrig sökt för det här, men med det här året i bagaget så känns det viktigt att kolla. Jag begärde ett ultraljud och ett blodprov som heter CA125. Det blodprovet visar en mängd olika avvikelser, men främst är det ett test för att mäta nivån på CA-125 i blodet, som indikator för äggstockscancer. Jag var egentligen inte orolig, men ville ändå göra det här för att kunna utesluta, släppa och gå vidare. Blodprovet får jag svar på om en vecka, men ultraljudet såg helt normalt ut. Känns bra att jag fick göra de undersökningar jag ville.
Efter dagen läkarbesök, känner jag mig redo att gå vidare med nästa steg. Har fått tabletter utskrivna som jag kommer att äta under minst 5 år framåt. Tabletterna heter Tamoxifen och är antihormoner. Eftersom min tumör var hormonkänslig, tar man bort hormoner ur kroppen. Det positiva är att det blir en ogynnsam miljö för den tumör jag hade att börja växa igen. Det negativa är biverkningarna. Det är ju Klimakterie-liknande biverkningar som alla får. Jag har nu tagit min första tablett och hoppas att min kropp ska fixa det här bra. Det kan säkert bli lite gungigt i en övergång, men jag tror ändå att det kommer att fungera bra i längden.
5 år är normen som är nu, men det har diskuterats och forskats på 7 och 10 år också, och jag vet att en del landsting har höjt sin intervall. Personligen tror jag att det kommer att vara mer än 5 år framöver. Men det visar sig med tiden.
 
Ikväll har vi skyltat om i butiken och vi har fått julkänsla i våra fönster. Patrik och Pälle kom och hjälpte oss efter sina jobb. Vi köpte in mat och jobbade på någon timme. Det gick ändå ganska fort, och vi hade trevligt samtidigt.
Men vi var ganska trötta allihop efter en lång arbetsdag.