Påsk-gubbar!

Varit i Stockholm över dagen och umgåtts med Patriks föräldrar. Ätit god Lax och haft en lugn dag!
 
Hade tänkt försöka tvätta mitt hår imorgon, men inser nu att det inte kommer att gå. Det är verkligen jättekonstigt- som en stor kaka trasselsudd/svinto och jag ser att det saknas hår ( hårfästet bak är väldigt högt). Vet inte hur det fungerar, men kanske är håret som sitter kvar dött på något vis? Törs inte röra det här nu, det får nog bara vara såhär. Får kanske ta bort det om några dagar
 
Har fått bra kontakt med en kollega från Borås som precis avslutat sina cytostatika-behandlingar efter en gyn-cancer. Hon ligger ca 6 månader före mig i sin process. Läste idag hennes gamla inlägg i sin blogg om hur hon hade det och hur hon tänkte när hon var där jag är nu. Kände igen mig i det mesta. Samma tankar kring håret och peruker, tankar kring mat och vad man bör äta m.m. Är nog så man fungerar helt enkelt- blev så tydligt när jag läste vad hon skrev för 6 månader sedan.
Länk till Cecilias blogg HÄR
 
Vi promenerade runt Svartån ikväll och lyssnar just nu på Paul Simon på TV:n. Mysig musik- en av Patriks favoriter. Blev jordgubbar till kvälls-godis ikväll, förvsvinnande gott! Helt klart bästa påsk-godiset!

Nöd och lust

Vi gifte oss 1990, för snart 23 år sedan ( varit ett par i 26 år). Vi pratade om det lite i veckan, om "nöd och lust"- det är ju så vi har kommit överrens om att leva.
Vi har haft väldigt mycket lust och medvind i vårt liv. Kanske mer än de flesta, eftersom det hör till ovanligheten att vilja leva såhär länge tillsammans och fortfarande ha en stor kärlek.
Det är det här som är "Nöden"-  vi fixar det också!
Överkänslig som jag är just nu, så är det sånt som betyder så mycket. Är helt övertygad om att alla som får ett sånt här besked skulle behöva en Patrik vid sin sida. Vet inte hur det här skulle fungera annars, och det är just den vetskapen som gör mig lite extra överkänslig och gråtmild. Ödmjuk för livet, och kärleken- tacksam över allt jag har och för mannen vid min sida som får mig att fungera och faktiskt må bra mitt i allt kaos.
 
Om det var tvärtom, hoppas jag att jag hade varit lika bra för honom, som han är för mig just nu    
 

löpning och mysmiddag hemma

Började dagen med en löpar-runda på Björnön! Blev en längre runda än jag hade tänkt mig- men det kändes så bra. Patrik gjorde också längre distans än sist. Nu är vi på gång- härligt med vår!!
Lite shopping på stan på eftermiddagen. Jag köpte några T-shirts och mer hår! Lite enklare "tränings-hår" från Glitter. Ska fixa lite special-lösningar så jag kan fästa det i mina mössor. Gillar tanken på att ha mycket olika hår-lösningar, och det kommer säkerligen bli fler ;)
Hoppas kunna behålla mitt eget hår under nästa vecka, sen blir det nog dax att ta till alla hår-lösningar jag har!
Ikväll har vi en mysig kväll hemma. Vi ska laga en ny maträtt ikväll som var med i senaste Buffé-tidningen. Har handlat ingredienser idag. Så mysigt att laga mat tillsammans och bara ha en lugn kväll. Hyrt en film också, blir soffhäng efter middagen ;) ( En oväntad vänskap)
Receptet till kvällens middag HÄR