Provtagning i Stockholm

Vi lämnade Västerås kl. 5.30 i morse. Gick fortare än det brukar in till Stockholm i rusningstid- måste bero på att det är sportlov. Vi hann med en fika på Brunkebergs bageri- väldigt lyxigt!

Provtagningen gick bra! Tar 1-2 veckor innan svaret är klart. Hoppas att det kan vara färdigt i slutet av nästa vecka.

Några timmar i bil har det blivit idag, kl. 15.00 kom vi tillbaks hit till Sälen. Nu ska vi bara relaxa och ha det bra- njuta av semester, skidor, god mat och varandra!

Äntligen händer det något!

Nu händer det äntligen saker. Efter några samtal fick vi idag vid lunch ett besked om att få komma till Stockholm för provtagning i morgon kl 8.30. Eftersom det skulle ta 6 timmar att ta sig från Sälen, packade vi ihop oss och avbröt vår semester för ett dygn. Känns bra att få ta det där provet och inte vänta mer än jag måste. Får också träffa min Västerås-läkare på måndag, har fått tid för det mötet också.

Imorgon startar vi tidigt och reser sedan tillbaks till Sälen för en lång-helg. Ska njuta lite extra av våran kvarvarande semester. Vill göra något extra mysigt med Patrik- är så glad över att han kör mig 80 mil för en provtagning, avbryter semester och finns för mig, för att jag ska få göra detta 4 dagar tidigare! Han är bäst!

Nu ska vi komma i säng! Blir riktigt tidigt i morgon!

Tankar kring ett saknat cell-prov

Igår under öppet-spår dagen ringde min läkare från Stockholm för att prata lite om de provsvar som inte hade kommit i torsdags. Det ena var att tumören är hormonkänslig- vilket är positivt. Då kan man även behandla den med hormoner. Ska läsa på lite mer om det, men det lät som att det var riktigt bra att det var så.

Det andra provet som han hade velat ha svar på var om det är en "typ 2 " . Vet inte vad det innebär, men någon slags indelning av sort är det ju. Tyvärr fattades det svaret. Ett nytt cell- prov måste tas.
Förstår att sorten måste fastställas innan behandling kan påbörjas. Nu känns det bara så jobbigt att allt blir fördröjt igen. Hur lång tid tar en sådan odling att få färdig? Är det ytterligare 2 veckor? Glömde fråga. Kom på mina funderingar i går när jag skulle sova.

Idag fick jag en telefontid på mamografin. Tyckte att det lät lite konstigt, ringde upp en extra gång med mitt ärende för att försäkra mig om att hamna rätt. Får inte gå bort ytterligare dagar bara för att jag blir kopplad till fel personer. Har inte tid att vänta!!!

När det sedan blir dax för min telefontid så är det ju som jag befarade: fel ställe och jag erbjuds en ny tid på rätt ställe I MORGON! Då bryter jag ihop och låter säkert inte helt snäll. Får iallafall ett löfte om att "rätt" ställe ska kontakta mig på en stund.
Nu har jag precis pratat med en sköterska på bröstenheten. Hon ska nu sätta sig in i mitt ärende och höra av sig igen. Har fått ett löfte från Stockholm om att få komma dit ganska direkt om inte Västerås kan ta emot mig. Vi siktar på att åka till Stockholm tur och retur på torsdag. ( Om inte Västerås har ett bättre förslag) Tillbaks till Sälen sedan för att ha de sista semesterdagarna här. Det får bli så. Får inte försvinna fler dagar nu!